II tapaaminen 28.10.

 Miltä tuntuu nyt?
  • Vaihtelevalta, ei kaikki oo ihanaa, mut ok 
  • Hyvältä tuntuu kaikki
  • En ole kerennyt miettimään, elämä alkaa vasta huomenna
  • Jos kotiasiat on kunnossa, niin kaikki muukin on
  • Positiivinen siitä, että oppii tietotekniikkaa. Onnistumisen kokemuksia. Halu tehdä asioita. Iville on tullut Kehittäjän Mieli
Maailmasta on tullut sellainen, että kaksivuotiaskin osaa käyttää erilaisia tietoteknisiä vempaimia. Kaksivuotiaalla on kaikki se osaaminen, mitä tarvitaan. Uskaltaa kokeilla ja ymmärtää, että mitään pahaa ei voi tapahtua.
  • Meelillä on sama tunne, kuin Ivillä
  • Kohti visiota. Uskalletaan painaa sinne päin. 
"Minä olen hallitusohjelman toteuttaja!" Kokeilukulttuuri ja digiloikka ovat asioita, joilla Suomi pelastetaan. Te olette digiloikkaajia. Aikanaan Henry Fordin keksintöä, autoa, pilkattiin ja sen käytön aiheuttamia vahinkoja. "Jos olisin tehnyt sitä, mitä ihmiset halusivat, olisin kehittänyt nopeamman hevosen."
  • Ollaan hyvin normaalissa ihmisen psykologisessa kehityskaaressa, myös ryhmässä
Erilaiset tunteet on hyvä tiedostaa. Olemme ottaneet tunteet mukaan muutokseen. Tässä muutoskessa on monenlaisia vaiheita.
  • Ihan hyvältä, todella antoisaa, paljon tapahtuu, joskus on hieman kiire 
Jotenkin kuvittelemme, että työelämän pitäisi olla muuttumatonta ja turvallista. Ihmiset kuitenkin kysyttäessä vastaavat nauttivansta, vaarasta, vaihtelusta,  seikkailusta ja vaihtelusta.
  • Oikein hyvältä. Noussut paljon erilaisia ideoita, joita aletaan toteuttamaan
Kun tehdään innovaatiota ja ideoita ja toteutamme niitä, niin 20 % niistä pitää olla ihan p*****a. 60 % on hyviä ja 20 % on loistavia. Monet organisaatiot on muuttuneen boreokratioiksi, joissa asioita tarkastellaan aivan liian täsmällisesti ja viedään aina johtajalle arvioitavaksi. Ei tehdä sellaista, jolla ei ole tieteellistä merkitystä. Näin siis vanhassa maailmassa. Uusi maailma on tälle täysi vastakohta.
  • Ihan ok. Päivä kerrallaan. Jonkin verran ideoita hautumassa
  • Kaaosmaiselta
Kaaosmaiselta oikeastaan pitääkin tuntua. Työelämän muutos on nimenomaan kaaosta. Olemme ikään kuin meren rannalla, jossa on erilaisia virtauksia. Meressä on paljon aaltoja ja virtauksia. Meidän tehtävä on päättää se, että minkä virtauksen mukaan lähdemme. Emme voi odottaa meren tyyntymistä, sillä silloin tyyntyvät myös ne hyvät virtaukset. Puhutaan seisovan veden tilanteesta.

Olemme puhuneet jo jonkin aikaa siitä, että työelämä ja elämä kokonaisuutena muuttuu yksinkertaisesta monimutkaiseksi ja yksin tehdystä yhteisölliseksi. Silloin totutut rakenteet murenevat todella paljon.
  • Nyt on ainakin saanut nauttia syksystä. Ruska on kestänyt pitkään ja siitä on saanut nauttia. 
Teollinen yhteiskunta on muuttumassa jälkiteolliseksi yhteiskunnaksi. Se on valtavan iso muutos, jolle ei voi mitään. Iso juttu tässä on se, että meillä on kaksi asiaa noussut takaisin: hyvyys ja kauneus. Kauneus on jalostunut estetiikaksi ja taiteeksi, hyvyys taas moraaliksi. Siis platonisia arvoja. Nämä kaksi arvoa on noussut yhteiskunnassa hyvin merkityksellisiksi. Uskotaan työympäristöjohtamiseen; mitä siellä näkyy, onko sekaista, mitä tunteita herää, huomioidaan myös vuodenajat.
  • Tällä hetkellä tuntuu hyvältä 

Tämä oli toimintaympäristöanalyysi. Mukavaa, että mietittiin myös psykologisena prosessina. Joskus kannattaa jakaa tätä näkökulmaa myös muiden kanssa. Muutoksessa eläminen on erilaista. Runsaus, vastuu ja valta tehdä erilaisia asioita muuttaa työelämää todella paljon. Uudet työpaikkamme syntyvät ihan erilaisiin paikkoihin.

Meillä on Helsingissä 42 300 ihmistä työttömänä tällä hetkellä. Jos heidät laittaa jonoon kilometrin välein, niin he riittävät maailman ympäri. Helsingissä on Suomen ainoat toimivat työmarkkinat. Kuka tahansa haluaa töitä Helsingissä, niin todennäköisesti paikan saa. Kielitaitoakaan ei vaadita. Monissa paikoissa palvellaan millä kielellä sattuu. Pitkäaikaistyöttömien määrä on kaksinkertaistunut vuodessa. Korkeasti koulutettujen määrä on kaksinkertaistunut puolessa vuodessa. Meillä on Europpan suurin työttömien kasvuvauhti. Häkellyttävää on se, että se tapahtuu koulutetuille ihmisille.

Meidän pitää pystyä rikastamaan osaamistamme. Työttömät ovat monesti digisyrjäytyneitä. Vanhassa maailmassa osaaminen oli kapenevaa, uudessa taas korostuu moniosaaminen. Uudet työpaikat syntyvät ammatteihin, joita ei vielä ole. Työn tekemisen tavat uudistuu työn sisällä. Työn sisällä tulee erilaisia mahdollisuuksia osata uutta, esim. sisustava siivooja, elämyskokki, tablettitalkkari jne. Työnantajan velvollisuus on huolehtia jokaisen ihmisen osaamisen kehittymisestä. Työstä syrjäydytään työssä. Henkilöstön vähetessä tulee ajatella, että ihmisillä on sellaista osaamista, joilla he saavat töitä muualta.

Monet meistä kouluttautuvat jatkuvasti. Työnantajan on pidettävä työntekijöitä liikkeessä ja lujaa. Huolehtia siis tulevaisuuden osaamisesta. VIime viikolla yt-neuvotteluita kävi Rovio ja Rudus. Samalla viikolla, hyvin erilaiset toimijat. Myös oppilaitoksissa on menossa yt:t hyvinkin suuresti. Tämä perustuu työn muuttumiselle. Se mitä teillä tässä on, on todella hieno tilaisuus päästä kehittämään liiketoimintaa.

Tehostetusta palveluasumisesta on kadonnut kaikki pienet toimijat. Tehostettu palveluasuminen tulee olemaan jatkossa elämäntapoihin profiloitunutta. Kilpaillaan elämyksillä ja harrastuksilla. Ei kilpailla sillä, kuinka tehokkaasti annetaan hoitoa. Kilpaillaan tomaateilla, kanoilla, konserteilla, messuilla jne. Tämä tarkoittaa sitä, että tehostetun palveluasumisen osalta teillä tulee olemaan ensimmäinen liiketoimintakonsepti Hyvän Elämän Palveluasuminen. Se tulee olemaan aivan ainutlaatuista. Se tuottaa hyvää elämää ihmisille. Liiketoimintanäkökulmasta se on hyvä bisnes.

Kilpailutekijä ei ole hinta. Kilpailutekijä on ostamisen helppous. Ihmisistä ei tule valituksia. Ihminen tuntee antavansa asiakkaalle lahjan, kun hän pääsee Foibeen. Asiakas saa valita.

Toinen liiketoiminta-alue on Hyvän Elämän Kotipalvelut. Tämä alue on sellainen, joka vanhuspalvelulain mukaan sekä muiden lakien mukaan tulee kasvamaan. Ihmisillä on oikeus asua omassa kodissaan. Kotipalvelut on ennen toimineet hyvin. Nykyisin toimivat huonosti, sillä ne on alistettu teollisen yhteiskunnan rakenteille. "Tässä on kone, joka tuottaa palvelua kohteelle tiettyyn aikaan tietyssä paikassa". Kotihoitoa tehdään monipaikkaisesti asiakkaan luona muuttuvissa ympäristöissä. Sen pitää perustua siihen, että kentällä luotetaan sinun olevan paras palveluntarjoaja asiakkaan tilanteeseen. Kotipalvelumme on sirpaloitunut, kaventunut ja siitä on tullut tuotantolähtöistä.

Kotipalvelun tehostamisen keinot on ollut sitä, että laitetaan "kotipalvelun tädit" juoksemaan entistäkin nopeammin. Kotipalveluissa on syntynyt kato isoissa kaupungeissa. Siis työntekijät ovat lähteneet. Vaikka kotipalveluissa on tulevaisuus. Se on merkityksellistä työtä, tarjoaa mahdollisuuden vuorovaikutukselle, kauniit maisemat, muuttuvat vaihtelevat työympäristöt, ihminen päättää aina itse toiminnastaan.

Foiben kotipalvelut on uuden ajan palveluita. Ei vanhaa parantamalla, vaan täysin uudella tavalla tehtynä. Toinen edelläkävijäkonsepti on Hyvän Elämän Kotipalvelut. Palvelussa ei tuoteta iltakäyntejä, aamukäyntejä jne. vaan Hyvää Elämää. Maksimaalisesti. Tämä on se kova juttu. Emme tuota tiettyjä yksiköitä tiettyyn aikaan, vaan tuotamme Hyvää Elämää aina harkinnanvaraisesti. Usealle henkilölle yhtäaikaa, ei rutiininomaisesti, vaan voidaan tuottaa esim. sunnuntaisin erilaisia yhteisöllisiä juttuja. Aina ihmisen tilanteen mukaan. Vantaan Koivukylässä on tehty Suomen pisimmälle mennyt kokeilu. Tulokset olivat huikeita. Forssassa tehty ilman digitaalista toimintaa pienessä ryhmässä. Se toteutetaan itseohjautuvalla tiimillä. Malli on tuotteistettu Hollannissa, kokeiluja on myös muualla. Yksi ainoa nainen sai idean ja lähti kolmen muun kanssa toteuttamaan itseohjautuva tiimi -mallilla. Ei nykyistä parantaen, vaan uutta luoden. 70 % koko Hollannin kotihoidosta toimii tällä mallilla. Kyse ei ole satunnaisesta kokeilusta. Kyse on skaalautuvasta toimintamallista, joka toimii todella hyvin. Työn tuottavuus noussut puolella ja asiakastyytyväisyys kohentunut merkittävästi. Kotihoidon organisaatio valittiin Hollannin parhaaksi työpaikaksi useamman kerran.

Kurkkaa Hollannin mallia TÄSTÄ LINKISTÄ

Hollannissa oli alkujaan hyvin samanlainen kotipalvelu, kuin meillä Suomessa. Jos se oli mahdollista Hollannissa, niin miksi ei meilläkin. Meillä ei ole sitä vaihtoehtoa, että ei tehdä kotipalvelua.

Kolmas liiketoiminta-alue on Kevyesti Hyvää Elämää, joka tuotetaan kotona. Tarvitsemme itse maksavia asiakkaita, jos aiomme kasvaa. Itse maksava asiakas ei maksa nykyisestä tehostetusta palveluasumista nykyistä hintaa. Sellaista markkinaa ei ole eikä tule. Kevyesti Hyvää Elämää valitaan itse ja se perustuu klubikorttiajatteluun. Täältä saa kolmea eri tasoista palvelua kiinteällä kuukausimaksulla. Meidän pitää keksiä mitä kuuluu Platina-, Kulta- ja Hopeakorttiin. Tavoitteena saada aikaan nopeita muutoksia.

Kotona asumisen mahdollisuuksia pitää lisätä. Se ei ole kunnan ostama palvelu. Meidän pitää miettiä, että miten saamme itsemaksettuja palveluita rakennettua. Hyvän Elämän Palveluasumista pitää tahtoa kunnan ostaa juuri meiltä. Yksittäisen ihmisen tulee tahtoa asettua siihen. Hyvän Elämän Kotipalveluita ostaa kunta ja ostaminen pitää tehdä helpoksi. Mutta tätä pitää tahtoa myös yksittäisen ihmisen ostaa.

Jos vain rupeamme muuttamaan nykyistä palvelua pikkuisen, niin kannattaa lopettaa koko homma.

Mitä Koivukylässä tehtiin eri tavalla? 
Asiakasohjautuvan mallin mukaisesti. Valittiin tiimi. Tiimiin valikoitui neljä ihmistä. Näillä ihmisillä ei ollut enää esimiestä ollenkaan. Kukaan ei päättänyt siitä, että milloin he ovat töissä, mitä tekevät ja milloin ovat lomalla. Paitsi he itse. Heidän piti tehdä töitä 37,5 h joka viikko kolmen viikon jaksoissa. Aiemmin oli kaksi sunnuntaivuoro. Nyt yksi teki noin 10 tunnin vuoron. Lisää tehokkuutta. He saivat 20 asiakkuutta. He valitsi niitä porukan kanssa yhdessä. Muu joukkue sanoi, että aika vaikeita asiakkuuksia. He itse halusivat monipuolisesti valita. He kaikki saivat tabletin. He konnukoivat asiakkaista sen välityksessä. He saavat tehdä työtä miten haluavat. Tehdä pullaa, käydä jääkiekko-ottelussa jne. Työvuorosuunnittelija oli aika tyytyväinen siihen, että häneltä lähti yhdestä kohtaa painetta. He saivat ottaa mukaansa koiran, tatuoidun miehen tai mitä vain. Me luotamme siihen, että ihmiset ottavat mukaansa fiksun tatuoidun miehen. Siis vahva perusta luottamukselle. Vapaus on iso osa juttua. 

Ensimmäisen viikon jälkeen he olivat väsyneitä ja kaaoksessa. Toisen viikon jälkeen he eivät halunneet enää tehdä muulla tavalla. Asiakkaat saivat heti kaksi kertaa enemmän aikaa tällä mallilla tehdessä. Kotipalvelun siirtäinen pois neljän seinän sisältä on todella tärkeä juttu. 

Ei ole ollenkaan vuoroja. He itse päättävät. He hoitavat yhdessä 20 ihmistä. He päättävät miten asiakkuutta hoitavat. Osa heistä voi olla joinain päivinä vapaalla. Kaikesta tehdään päätöset yhdessä. Siellä ei lasketa käyntikertoja. Kotihoidon asiakkaiden luona käydään hyvinkin vaihtelevasti. 

Iso juttu Hollannin mallissa on se, että ei tehdä työvuorolistoja. He päättävät asiasta keskenään.

Unelmapäivä
Joka päivä joku toteuttaa jonkun ihmisen unelman. Eräs nuori nainen toteuttu asukkaan unelman tehostetussa palveluasumisessa. Illalla asukkaan sisko tuli hoitajan luokse: "Meidän Mairen asiat ovat huonosti. Puhuu mitä sattuu. Maire väitti teidän muka olleen shoppailemassa ostoskeskuksessa tekämässä vähän sitä sun tätä. Viinakaupassakin käyty." Nuori nainen totesi heidän oikeasti tehneen kaikki Mairen sanomat asiat ja ostaneensa viiniä pullon. Hoitajasta valmentajaksi.

Jämsässä..
Jämsässä maalattiin iso taulu, johon he merkitsevät suurimmat aikaansaannoksensa. Kaupungin johtajasta lähtien. Lopetetaan työajan kyttääminen tyystin ja luotetaan ihmiseen. Ajatellaanpa vähän kellokorttejakin: varttia ennen työajan loppumista monet odottavat kellokortinlukijalla kellon lyömistä tasan. Hirveää hukkaa. Ryhdytään kyyläämisen sijasta luottamaan ihmiseen.

Tehokkain tapa säästää työaikaa on luopua kellokorteista. Asiakkaalle siitä ei ole mitään hyötyä. Se ei myöskään vaikuta innostukseen. Ainakaan positiivisesti.

Hieman tuloksellisuudesta
Me luulemme, että on tyystin sama kuka tekee ja millä fiiliksellä. Mutta hyvällä fiiliksellä ihminen on paljon tuloksellisempi työntekijä. Meidän pitää pystyä vapauttamaan ihmisiä niin, että tunnetilat nousevat.  Jossain ajatellaan, että ihmiset varastavat ja pelleilevät, jos heistä ei valvo. Kaikki pohjautuu siihen, että joku on joskus vuonna 62 melkein lähtenyt liian aikaisin pois. Olemme tehneet hallintaorganisaatiosta aivan uskomattoman. Kaikkea kirjataan ja fiksuja ihmisiä kontrolloidaan. Vahtimisen rooliin, esim. matkalaskuihin, käytämme todella paljon aikaa ja rahaa. Uusi ajattelu perustuu luottamukseen.

Tamora tehtiin ajasta ja paikasta riippumattomaksi. Ihmiset tekee töitä, siten, silloin ja siellä missä asiakkaalle parhaiten sopii. Se toimii.


Lintsaileva ihminen on parempi kotona, kuin työssä. Kaikki tietävät miksi. Ei voi olla tiimissä, jos ei tee omaa osaansa. Kaikille se ei sovi. Toiset tarvitsevat ohjeita ja ns. "sähköruoskaa". Kokeiluna on tehty Kuntoutussäätiöllä. Se mitä kannattaa kirjata,

Tuotekehitystyö: Ei enää leimaamista. Ei käytetä laitetta ollenkaan, kirjatkaa muuten. Laite sitoo tiettyyn paikkaan. Kun tulet töihin kokeilun aikana, niin älä mene kellokortin luo, vaan asiakkaan. Katsotaan miten tällainen orientaatio vaikuttaa työhön. Kokeilun kesto 105 päivää, alkaen maanantaina 2.11. Tämä opettaa meitä menemään kohti Hollannin mallia.


Nyt se on virallista, kun sopimuksetkin on!

Tällä porukalla lähdetään kokeilemaan:




Henkilökohtaista sparrausta!
Jeesitään vähän Ullaa ja Markoa heidän tulevaa tapaamistaan ajatellen. 

 Tällaiseen leijonan luolaan Ulla ja Marko astuivat:


 Autetaan vastaamaan paremmin. Mitä parannettaisiin? Annetaan suora palaute. 
  • Tarvitaan valmistautumisen varmuutta. Kaikista asioista otetaan selvää 
  • Avataan sitä, että ollaan ottamassa Hollannin malli. Ollaan läsnä aina tarvittaessa, eikä tiettyinä aikoina. Tällä aloitetaan.
  • Kerrotaan, että meillä on näin monta asukasta ja tämän verran resursseja eri konsepteissa. Henkilöstöä on kuitenkin 100
  • Meillä on hyvät fasiliteetit 
  • Meillä voi olla 10 hengen tiimit
  • Minkälaisia asukkaita halutaan ostaa? Kaikki, jotka asuvat Foibetaloissa. He ovat meidän omat, me haluamme heidät. Tarvitsemme heidät pilottiin. 
  • Tuodaan esille eritasoiset jäsenyydet (platina, kulta ja hopea)
    • kuuluu kahvi
    • Foibeakatemia
    • Messut, johon sisältyy jouluateria. Yksi ateria kerran viikossa. Glamourpalveluita. Tällöin palvelu voidaan ostaa vaikka läheiselle. 
Jos voidaan vapauttaa se, että voidaan tuoda lemmikit ja lapset töihin, niin ollaan työvuorojen kanssa ihan eri tasolla. Se mitä voihi helposti olla on, että lapset voisivat lukea läksyjä täällä. Ei lapsi tule mukaan tekemään sitä työtä, vaan omia juttujaan. Lapset voivat myös opettaa vanhuksia tabletin käytössä. Entä jos meillä olisikin täällä 8-vuotias "työharjoittelija", joka on vanhuksien tukena. 

Meidän ihmiskäsityksemme ei saa olla tätä: "Ei se kuitenkaan pysty, ei se kuitenkaan osaa, ei ei ei.." Pitää ajatella aivan päinvastaista.

Luota ihmiseen. Meidän on luotettava. Meidän on tehtävä toimenpiteitä luottamuksen aikaansaamiseksi. Eihän kukaan kuvittele, että Ulla ei osaisi. Ymmärrämme hänen olevan johtaja. Mutta kun lähtökohtaisesti ajattelemme, että kuinka minä voin auttaa Ullaa, niin se on luottamusta. Luottamus vaatii pohjaksi avoimuutta ja yhteistä keskustelua.

Hollannin mallista vielä
Tästä klikkaamalla lukemaan teksti

Vanhaa työelämää ei enää ole. Tai lähinnä siihen paluuta. Tärkeintä on, että ihmisen nauttii työnteosta. Muuten hän ei pysty toteuttamaan Hyvää Elämää.

Kun näette sellaisia ihmisiä ympärillänne, jotka voisivat osallistua seuraavaan kehittäjäryhmään, niin suositelkaa ohjelmaa heille. Suostutelkaa heidät mukaan. Tehdään yhdessä iso joukkue, jolla lähdetään toteuttamaan strategiaa.

Ei yritetä tehdä tasalaatuista. Eli sitä, että kaikki tekevät samalla tavalla. Kannustetaa erilaisuuteen. Painopiste rekrytoinnissa. Itseohjautuvuus vaatii tekijältään paljon. 

Teillä on visio. Se on teidän. Visio rakentui alunperin Kotkassa ensimmäisen ryhmän starttipäivillä. Parissa minuutissa, Visioiden ja missioiden pitää olla tunnesanoja, jotka lapsikin ymmärtää. Pitää edustaa tulevaisuutta ja oppia siitä. Aiemmin kuviteltiin, että visiota tehdään johonkin tiettyyn hetkeen asti, noin 3-5 vuotta. Nykyään ajatellaan niin, että visio antaa suunnan tulevaisuudelle. Olennaista on, että visio saa sinut toimimaan sen suuntaan.

Kaikessa luovassa työssä innostus ja sisäinen motivaatio korostuu. Ei vain johdolla, vaan kaikilla. On teillä hommaa. Pelastaa hyvinvointiyhteiskunta Suomessa, siirtyä jälkiteolliseen aikakauteen ym. Meidän on pakko kehittyä ja kehittää, muuten meitä ei ole.

Kaikki tieto on kaikkialla. Kontrollia tiedosta ei enää ole. Kerran, kun jotain lataa internetiin, niin siellä on.

Kartanon joulu - miten toteutuu? 
Sijaistoiminnalla. Tämä kaikki on lähtenyt siitä, että Ulla ei halua teillä olevan lomakieltoa tai -rajoitusta. Joulu on usein sellainen, jolloin on mahdollista käydä kaukana asuvilla sukulaisilla tai läheisillä. Joulu on perheloma. Kun lomia sijoitetaan muihin aikoihin, niin se aiheuttaa ylimääräistä työtä. Se toimii niin, että tiettynä päivänä tulee sijaisryhmä neljäksi päiväksi. Ryhmä tulee 14.12.2015 ja on 10.1.2016 asti Foibessa. Jaana meni Metropolia-ammattikorkeakouluun, sanoi heidän johtoryhmälleen, että Foibessa tehdään hommat ihan uudella ja erilaisella tavalla. Johtajat ja rehtorit epäröivät kaikkien Foiben hankkeiden toteutumista, mutta Jaana sanoi niiden todellakin toteutuvan. 
Kartanon joulu, jonka aikana luodaan uusia työn tekemisen malleja. Neljän viikon aikana halutaan opiskelijoita töihin tuntipalkalla, ei kellokortteja. Haluamme heitä eri aloilta: Heillä on lähihoitajakoulutusta ja muita. Metropolian rehtori keskeytti Jaanan, totesi Metropolian olevan mukana ja antoi Jaanan jatkaa loppuun. 

Meidän pitää saada koko juttu toimimaan oikein. Meidän pitää osata hyödyntää tänne tulevan ihmisen osaamista. Neljä viikkoa, uusia ihmisiä ja tehdään työtä uudella tavalla. Konkreettisia toimintamalleja muuttavia työtehtäviä.  

Aasinsillalla eri tason jäsenyyksiin 
Hopeakorttiin kuuluu:
Aamupala Foibekartanolla
Foibekartanon kuntosalin vapaa käyttö
Foibekartanon allasosaston ja saunojen vapaa käyttö aamupäivisin
Jumalanpalvelus
Kahvi kahdelle  - aina
Foibeakatemia
Hyvän Vanhuuden Keskustelu - Henkilökohtainen tulevaisuuskeskustelu hyvä vanhuus
Erikoistarjouksia: kampaamo ja jalkojenhoito
Tunnelmatupa 
Tahdon coachingia! 24/7
Hoitajan vastaanotto, iltapäivällä (oman talon asukkaille ja muille) 
Digiosallisuus ja -valmennus
Wifi

Kultakortti:
Edellisten lisäksi
Lounas
Fysioterapeutin ohjaama kuntosaliryhmä kerran viikossa
Yökerho- ja iltapalvelut
LaulavaTalonmies pienkorjauksiin tarvittaessa

Platinataso:
Edellisten lisäksi 
Personal Trainer -palvelut kuntosalilla 
Hyvinvointihotellissa 2 yötä yhden hinnalla
SisustavaSiivooja kerran viikossa
Kauppapäivä 
Foibekartanon autossa etupenkkipaikka 

Bonusluokat:
Osaamisen kehittäjä
Hyvän Elämän tuottaja
Uusien toimintamallien käyttöönottaja

Tehdään pieni työnkierto:
 Nopeana kokeiluna. Mutta ei vain pienesti niin, että kaksi ihmistä vaihtaa paikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti